Theo Tromp

Fysiotherapeut i.o., revalidatietrainer, personaltrainer, eigenaar Sportschool Tromp, judo-, aiki-budo en grappling  leraar.

Tevens ben ik werkzaam als docent bij EFAA Opleidingen waar ik personal trainers opleid. Ook ben ik persoonlijk begeleider op een VIC workhome bij het ASVZ.

Opgegroeid in een sportfamilie en groot gebracht met Judo en later ook Aiki-Budo ben ik via een omweg in de sport beland. Sinds 2000 ben ik volledig werkzaam in de sport, eerst als coördinator, begeleider en judoleraar in een grote fitnessclub in Badhoevedorp. Voor die tijd had ik het rijkserkend diploma voor judoleraar en de fitness A opleiding afgesloten.

Later ben ik gaan werken bij David Lloyd Sports en Health clubs in Rotterdam waar ik als verantwoordelijke voor de fitness afdeling een geweldig team aanstuurde en mede ervoor zorgde dat de klanten op een verantwoorde manier hun sportieve doelstellingen konden halen. In deze tijd heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van kracht en conditie en revalidatie, mede hierdoor werd ik met twee collega’s geselecteerd om landelijk alle trainers binnen David Lloyd op te gaan leiden tot begeleider en personal trainer volgens de principes van de NASM(National Academy of Sports Medicine). Om dit te kunnen doen ben ik regelmatig in Engeland geweest om opgeleid te worden tot docent.

Deze opleiding geef ik nog steeds alleen nu voor de EFAA die opleidingen door heel Nederland aanbied.

Ik ben steeds meer geïnteresseerd geraakt in het menselijk bewegen en de effecten van training en het ontstaan van blessures. Vanuit deze interesse ben ik in 2008 gestart met de deeltijd opleiding fysiotherapie bij Thim vd Laan Hogeschool. In deze periode kwam ik in contact met Frank en ben ik in 2010 gaan werken in de praktijk als revalidatie trainer.

In het voorjaar van 2014 zal ik mijn opleiding afronden en ga ik mijn werk binnen de fysiotherapie combineren met mijn werk als eigenaar van sportschool Tromp waar ik les geef ik diverse vechtsporten.

Mijn bijzondere interesse in fysiotherapie gaat vooral uit naar sportgerelateerde blessures. Momenteel begeleid ik veel sporters in hun knie revalidatie.

In de toekomst wil ik mij verder specialiseren in de sportfysiotherapie.

Mijn doel is om iedereen op een verantwoorde manier terug te krijgen op het zelfde of zelfs een hoger niveau als voor de blessure.