Deborah Kant

Fysiotherapeut en manueel therapeut.

 

In 2009 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Utrecht.

Sindsdien ben ik voor korte periodes werkzaam geweest in verschillende praktijken en een sportschool. Sinds februari 2010 ben ik werkzaam bij FysioVeste Sliedrecht.
In 2013 heb ik de Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort afgerond.

De keuze voor het vak als fysiotherapeut was voor mij niet moeilijk. Ik heb altijd al in de gezondheidszorg willen werken. Het werken met mensen trekt mij enorm aan omdat het nooit hetzelfde is. In de loop der jaren is daar de interesse voor de ‘bewegende’ mens bijgekomen. Ook omdat ik me vanaf die tijd meer bezig ben gaan houden met mijn grote hobby; wielrennen en mountainbiken.

Mijn interesse gaat het meeste uit naar de orthopedische klachtenbeelden. De complexiteit en het samenspel van een betreffend gewricht en zijn bijbehorende spieren, banden etc. blijft mij boeien. Dit is ook één van de redenen waarom ik weer ben gaan studeren. Wij als fysiotherapeuten raken nooit uitgeleerd en het is ook van groot belang om dit te blijven doen.  Met name ook omdat het belangrijk is om op de hoogte te blijven van de hedendaagse ontwikkelingen in de wetenschap m.b.t. een bepaald klachtenbeeld en de bijbehorende, beste fysiotherapeutische behandeling.

Alleen dan kan je een patiënt optimaal behandelen cq. begeleiden tijdens zijn herstelproces.

Graag wil ik mij nog verder specialiseren. De combinatie manuele therapie en sportfysiotherapie lijkt mij erg interessant, maar wellicht kies ik er toch voor om mij te specialiseren in één bepaalde patiëntencategorie. Ik denk dat dit vooral in de hedendaagse fysiotherapie heel relevant is en van een steeds grote belang wordt.

 

Een aantal van mijn motto’s:

-‘Winnaars hebben een plan, verliezers een excuus!’

– ‘Zij die opgeven weten nooit hoe dicht ze bij hun doel waren!’

– ‘Vallen is niet erg, blijven liggen wel!’

– ‘Pech is slechts een obstakel op de weg naar je doel!’