Frank Gijsbertsen

Fysiotherapeut, manueel therapeut en klinisch epidemioloog

Praktijkhouder, docent aan de opleiding manuele therapie SOMT

 

Ik ben in 1994 als fysiotherapeut afgestudeerd en sinds 1995 werkzaam in deze praktijk. Om extra ervaring op te doen heb ik van 1997 tot 2001 ook parttime in het Ikazia ziekenhuis gewerkt. Ik heb daar met heel veel plezier gewerkt en enorm veel geleerd, toch ligt mijn voorkeur bij de 1e lijnspraktijk.

Om mijn vaardigheden voor onderzoek en behandelen verder te verbeteren ben ik manuele therapie gaan studeren. In 2009 heb ik de Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort afgerond. Tijdens die opleiding maak je kennis met het doen van wetenschappelijk onderzoek. Dit maakte mij zo nieuwsgierig dat ik direct na het afronden van de studie manuele therapie ben gestart met de studie Evidence Based Practice aan de Universiteit van Amsterdam en het AMC. In 2011 ben ik afgestudeerd als klinisch epidemioloog.

Tijdens en na deze studie heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar schouderpijn. Ik heb onderzocht welke factoren een rol spelen bij het ontstaan van chronische schouderpijn. Ik ben mij steeds verder gaan specialiseren in schouderklachten en heb samen met een aantal collega’s het “Schouder Netwerk Rotterdam en Drechtsteden” opgericht. Het doel van dit netwerk is om samen met collega fysiotherapeuten, huisartsen en medisch specialisten de zorg voor patiënten met schouderklachten te optimaliseren.

Naast het behandelen van patienten in de praktijk vind ik het ook erg leuk om mijn kennis en kunde over te dragen aan collega’s. Sinds 2012 ben ik ook werkzaam als docent aan de opleiding Manuele Therapie SOMT in Amersfoort.

Sporten heeft altijd een heel belangrijke plek gehad in mijn leven. De laatste jaren zijn het vooral de duursporten zoals hardlopen en nu vooral triathlon’s die ik doe.

Hieronder een mooie video waar ik veel inspiratie uit haal voor mijn trainingen als triathleet.