Jolijn Hess-Weigand

In 2013 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de Avans Hogeschool in Breda.

Sindsdien ben ik als fysiotherapeut in de regio’s Tilburg, Eindhoven en Den Bosch werkzaam geweest en vanaf september 2015 mag ik deel uitmaken van het team van Fysioveste. De keuze voor het vak fysiotherapie is voortgekomen uit mijn interesse voor het ‘bewegingsapparaat’ en uit mijn wens om in mijn werk iets voor anderen te kunnen betekenen.

Sinds ik afgestudeerd ben heb ik eerst voornamelijk in particuliere praktijken gewerkt maar vanaf afgelopen zomer ben ik eveneens werkzaam geweest bij verschillende verpleegtehuizen in de regio Den Bosch.

Tijdens mijn werk werd het mij steeds duidelijker dat ik mij graag verder wilde specialiseren richting de geriatrie. De geriatrie spreekt mij zo aan omdat ik veel affiniteit met de geriatrische cliëntengroep ervaar en omdat ik het als een hele belangrijke en mooie uitdaging zie om de kwaliteit van leven van de oudere cliënt te verbeteren en/of zo optimaal mogelijk te houden en hierbij in te spelen op de hulpvraag en de wensen van de cliënt.

In september 2015 ben ik gestart met de HBO-Master ‘Fysiotherapie in de Geriatrie’ en ik ben erg blij dat ik mij middels deze opleiding verder kan verdiepen in de geriatrische cliëntengroep alsmede in de nieuwste evidence-based ontwikkelingen omtrent de behandelmogelijkheden binnen de geriatrie.

Naast het studeren en werken bij Fysioveste geef ik wekelijks damesgym aan dames van 50 jaar en ouder. Daarnaast vind ik het ook leuk om in mijn vrije tijd zelf te fitnessen en speel ik graag gitaar en piano.