Judith Gijsbertsen-Daamen

Fysiotherapeut, geriatrie fysiotherapeut en oedeem therapeut.

Praktijkhouder en manager geriatrie

 

Sinds 1995 ben ik werkzaam als fysiotherapeut in Sliedrecht en sinds 2011 ook in Barendrecht. Naast het werken in de praktijk heb ik ook 15 jaar met veel plezier in een verpleeghuis gewerkt. In die periode is het mij al snel duidelijk geworden dat mijn passie en uitdaging ligt bij het mobiliseren en  revalideren van de oudere mens. Naast de nodige ervaring op het gebied van ouderen in de thuissituatie of in een instelling heb ik ook de post HBO opleiding geriatriefysiotherapie afgerond.

Ik weet veel van de ouderdomsziekten en welke fysiotherapeutische behandeling hierbij past. Als geriatriefysiotherapie werk ik samen met de patiënt aan vooraf gestelde doelen. Daarbij is vaak nauwe samenwerking nodig met de specialist, de huisarts, de verzorgers van de thuiszorg of instelling, maar natuurlijk ook met de familie of mantelzorgers. Indien nodig worden andere disciplines ingeschakeld, zoals bv een ergotherapeut.

Naast de geriatrie is mijn specialiteit oedeem. Dit betekend dat ik mensen behandel die problemen hebben met vochtophopingen, meestal is dit het gevolg van een operatie waarbij er lymfeklieren zijn weggehaald. Mijn behandeling bestaat dan uit manuele lymfedrainage in combinatie met oefentherapie en indien nodig zwachtelen of lymftaping.

Naast de fysiotherapie houd ik me graag bezig met reizen, sporten, fotografie en mijn kinderen. Hiermee zorg ik dat ik naast de drukke werkzaamheden op de praktijk voldoende op kan laden om dit geweldige werk nog heel lang vol te kunnen houden!

 

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer te werken”

“ De mooiste dingen in het leven zijn geen dingen”

“Elke reis begint met een eerste stap”

“Een leven zonder dromen is als een tuin zonder bloemen”

“Als je het niet probeert heb je al verloren”